DNB roept trustkantoren op: blijf hits in Paradise Papers melden

Trustkantoren moeten regelmatig controleren of hun klanten voorkomen in de Paradise Papers en kritische aandacht hebben voor fiscale structuren.

In november 2017 heeft DNB aandacht gevraagd voor de Paradise Papers. Trustkantoren zijn door DNB verzocht hun cliëntenbestand te controleren op aanwezigheid in de Paradise Papers. Als een cliënt niet past binnen de risk appetite, dan wordt van het trustkantoor verwacht dat zij (aanvullende) mitigerende maatregelen treft. DNB verzoekt trustkantoren om eventuele hits en de bijbehorende onderzoeksresultaten te blijven melden.

Ruim twintig trustkantoren hebben zich gemeld

Tot nu toe hebben ruim twintig trustkantoren gemeld dat een zakelijke relatie voorkomt in de Paradise Papers. Veelal is een doelvennootschap van het meldende trustkantoor gelinkt aan een partij die voorkomt in de database van de Paradise Papers (ICIJ-bestand). Ook komt het voor dat een bekend kantoor (zoals een big four-accountantsorganisatie) in de Paradise Papers voorkomt en dat een doelvennootschap om

... read more at: https://executivefinance.nl/2018/09/dnb-roept-trustkantoren-op-blijf-hits-in-paradise-papers-melden/

by